SKOLOR
Bli Medlem
Deltagande skolor
Studiebesök
Utbildningar
Produkter
OH-bilder
Frågor och Svar

   AKTUELLT
17-06-2008
Seminarium - UngChans - 16 oktober 2008
 
Bunkeflomodellen – friska barn med en hälsofrämjande livsstil
Bunkeflomodellen handlar om att stödja en ny livsstil i landets skolor. AB Hälsa+Kunskap! Bunkeflomodellen sprider konceptet från det framgångsrika Bunkefloprojektet, som idag har fått högsta ackreditering politiskt, idrottsligt och forskningsmässigt. Bunkefloprojektet är idag ett känt och efterfrågat välfärdsprojekt i hela landet.

Bunkefloprojektet, som startade hösten 1999 på Ängslättskolan i Bunkeflostrand utanför Malmö, är ett samverkansprojekt mellan skolan och den lokala idrottsföreningen, Bunkeflo Idrottsförening, där barnen har fysisk aktivitet som ett obligatoriskt inslag i skolan varje dag.
  Projektet är också en vetenskaplig angelägenhet och barnen studeras ur alla avseenden i 9 år av ett stort antal vetenskapliga institutioner vid Universitetssjukhuset MAS och Malmö Högskola. Redan nu kan flera positiva hälsoresultat hos barnen påvisas, både när det gäller bland annat motorik, benmassa och blodtryck.

Utifrån framgångarna med Bunkefloprojektet har en modell för landets skolor bildats – Bunkeflomodellen. Vill er skola också bli medlemmar? Läs mer om vad ett medlemskap innebär under ”Bli medlem” i menyn till vänster.


 
 
  (C) 2005 Hälsa+Kunskap! Bunkeflomodellen - info@bunkeflomodellen.com - Webbdesign av leXorNet