AKTUELLT
17-06-2008
Seminarium - UngChans - 16 oktober 2008
 
Seminarium - UngChans - 16 oktober 2008

Välkommen till UngChans!
Ett heldagsseminarium
om och för våra ungdomar.

Välkommen till Europaporten i Malmö den 16 oktober. För femte året i följd arrangerar Limhamn Bunkeflo 2007 ett heldagsseminarium med en rad angelägna ämnen.

Tid: 16 oktober 2008, kl 8.00-17.00
Plats: Europaporten, Stadiongatan 25 Malmö
Pris: 1.295:- (10% i rabatt vid anmälan av 5 eller fler personer)

I seminariet ingår lunch och fika samt dokumentation (sammanfattning). Anmälan är bindande.

Vill du ha mer information? Maila per.gardsell@bunkeflomodellen.com eller till johan@lb07.se


Paolo Roberto, programledare, föreläsare f.d elitboxare
Utanförskap och Fighting Spirit

Som tonåring fylldes Paolo Robertos tillvaro av utanförskap och kriminalitet. Via en filmroll i Staffan Hildebrandts ungdomsfilm Stockholmsnatt har Paolo Roberto tagit sig från sin brokiga bakgrund till ett framgångsrikt liv som boxare på elitnivå, programledare, debattör och föreläsare. Paolo Roberto har ett starkt intresse för samhällsfrågor och diskuterar gärna svenskhet, utanförskap, attityder och mental inställning.


Anna-Lena Brundin, stå-up-komiker, artist, författare
Om kroppslig och mental hälsa. Med humor.

Anna-Lena Brundin är stå-upp komikern, författaren och sångerskan som på ett varmt och underhållande sätt gärna talar om kvinnligt, manligt och mänskligt. I detta mycket personliga framträdande blandas humor och skratt med allvar och eftertanke. Förutom vardagliga betraktelser berörs också hälsofrågor, både den kroppsliga och mentala hälsan, och som åhörare skrattar man igenkännande.


Per Gärdsell, ortoped, forskare, författare
Att vara ideell – en skyldighet eller en förmån?

Om vårt behov av att vara med andra människor, gemensamma värderingar och att få uppleva engagemang och varför detta är så viktigt för vår hälsa. Folkhälsa har gått från fysiska aspekter till psykosociala dimensioner inbegripande ensamhet, känsla av utanförskap, rädsla, tappa balansen i livet. Att ha ett ideellt förhållningssätt är en rikedom och ett läkemedel.


Mats Bååth, utbildningschef Limhamn-Bunkeflo, Malmö
Så arbetar en stadsdel över alla gränser

Limhamn-Bunkeflo är en stadsdel i sydvästra Malmö som växer ”så det knakar”. Här pågår sedan länge ett utvecklat samarbete mellan kommunen och idrottsrörelsen, inte minst genom Bunkefloprojektet. Mats Bååth presenterar hur man tidigt försöker identifiera riskfaktorer hos ungdomar, hur man attackerar dem via ett gränsöverskridande samarbete mellan skola, socialtjänst, ungdomspsykiatri och fritidsverksamhet


Utställningar • Diskussioner • Uppföljning


Gör din anmälan på - www.ungchans.seVälkomna!


<< Tillbaka
 
 
  (C) 2005 Hälsa+Kunskap! Bunkeflomodellen - info@bunkeflomodellen.com - Webbdesign av leXorNet