FÖRETAG & ORG.
Vår Affärsidé
Utbildningar
Produkter
Frågor och Svar

   PRODUKTER
Handledarpärmen
Med hälsan som hävstång
The Life Manual
Instruktionsbuch fürs Leben
Att vara ideell
Instruktionsboken till livet

   AKTUELLT
17-06-2008
Seminarium - UngChans - 16 oktober 2008
 
Att vara ideell
Att vara ideell – en skyldighet eller en förmån? är skriven till Dig som individ och kan bli en handbok för den nyfikne i alla åldrar. Den går även utmärkt att använda i studiecirklar och annan utbildning där intresse finns för att diskutera hur ideellt arbete och hälsa samspelar.


Skyldighet eller förmån?
Som medmänniskor har vi en skyldighet att medverka till ett mänskligt samhälle, då det inte går att lagstifta empati, hederlighet, ömsesidighet, förtroende, respekt för andra samt att vara en förebild. Att arbeta ideellt är ett medmänskligt förhållningssätt som håller samhället samman. Boken vill visa att varje människa behöver mötesplatser, engagemang och emotionellt välbefinnande samt mindre av myter som ”jag har inte tid”. Detta är viktigt i en tid då brist på självkänsla och utanförskap hotar att bli vår tids nya fattigdomar. Läkaren och författaren Per Gärdsell beskriver med en personlig ton hur självklar kopplingen är mellan att vara ideell och hälsa – din egen och andras. Att vara ideell blir på så sätt en förmån. Att vara ideell – en skyldighet eller en förmån? är skriven till Dig som individ och kan bli en handbok för den nyfikne i alla åldrar. Den går även utmärkt att använda i studiecirklar och annan utbildning där intresse finns för att diskutera hur ideellt arbete och hälsa samspelar. Per Gärdsell, docent i ortopedi, författare, flitigt anlitad föreläsare/utbildare i hälsa, en av initiativtagarna till ett av Sveriges mest uppmärksammade hälsoprojekt under 2000-talet -Bunkefloprojektet och styrelseledamot i Limhamn Bunkeflo 2007. Han har också beskrivit sina tankar om hälsa i den mycket populära boken – Instruktionsboken till livet.


Pris exkl moms och porto:
1-9 ex 159 kr, 10-49 ex 149 kr, 50-99 ex 139 kr, 100 och fler Offert


Beställning:
Hälsa+Kunskap Bunkeflomodellen, Box 12 • 230 44 Bunkeflostrand, Telefon kansli: 070-631 05 80, 070-576 26 33 info@bunkeflomodellen.com, www.bunkeflomodellen.com


<< Tillbaka till Produkter
 
 
  (C) 2005 Hälsa+Kunskap! Bunkeflomodellen - info@bunkeflomodellen.com - Webbdesign av leXorNet